De cand a postat Corina reteta numai cu gandul la ele am fost.Va spun cu mana pe inima ca sunt foarte delicioase si rapid de facut. http://www.bucataras.ro/retete/friganele-rulate-si-aromate-72990.html
Intr-o craticioara se topeste untul cu zaharul iar apoi se adauga scortisoara.
Cele 2 oua si laptele se bat intr-un castron cu o furculita.
Marginile feliilor de paine toast se taie iar apoi cu un sucitor se intind .
Apoi se ia din compozitia unt,zahar si scortisoara si se unge pe toata lungimrea feliei,vezi foto.
Apoi se ruleaza .
Cand sunt rulate,se ia o tigaie in care se pune uleiul sau se topeste untul la foc mic spre mediu.
Rulourile se dau prin compozitia ou-lapte si se pun in untul incins in tigaie.
Se rumenesc destul de repede,pe o parte si pe alta.
Cand sunt gata,aurii se scot si se dau prin nuca macinata amestecata cu zahar.
Sunt bune si calde dar si reci!
1
Prajite in unt sunt foarte bune
2
Daca este nevoie se mai pune un ou.
3
Marginile le-am taiat in cubulete,le-am dat la cuptor,am facut crutoane si le-am mancat cu supa.