Frigarui de porc

de Ina in Mancaruri cu carne, 16 Oct 2016 | 4185 vizualizari

 

Daca tot am incins gratarul pentru niste coaste de miel si mititei, am zis sa ne bucuram si de gustul legumelor fripte, combinate cu carne, adica de mult ravnitele frigarui. 

 

INGREDIENTE

  • carne de porc ( eu am avut bucati fragede, de pe burta )
  • ardei capia
  • ceapa
  • dovlecei subtiri, tineri
  • sare
  • piper ( sau condiment pentru friptura )
  • betisoare pentru frigarui ( se gasesc in supermarket )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de porc:

Portionam carnea in bucati patrate si o condimentam cu sare si piper sau cu condiment special pentru fripturi/ frigarui . Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la rece 15 minute sa se patrunda aromele. 

Spalam si curatam legumele de partile necomestibile ( seminte, cotoare, etc.), apoi le taiem in bucati potrivite cu latura de cca 4-5 cm.( nu e cazul la dovlecel, pentru ca in cazul acesta doar spalam si feliem ) 

Cand avem materia prima pregatita luam cate un betisor si intepam mijlocul bucatilor de carne si legume, alternandu-le ca la siragul de margele. 

Pregatim jarul pe gratar si frigem frigaruile pe toate partile pana cand carnea si legumele sunt bine patrunse. 

Servim frigaruile fierbinti, daca se poate direct de pe gratar, pentru a ne bucura si de combinatia de mirosuri.

 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine patrate potrivite pentru frigarui, folosim im principal foile externe de la o ceapa mare.

2

Cu cat ardeiul gras/capia va fi mai carnos, cu atat gustul frigaruilor va fi mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]