Frigarui de pui cu sos de iaurt si fructe de padure

de Bucataras Diana in Pui, 7 Apr 2019 | 2742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru frigarui:
  • 500 g carne de pui fara os
  • 1 legatura de leurda,
  • cativa catei de usturoi,
  • ulei de masline,
  • zeama de lamaie,
  • boia dulce,
  • sare,
  • oregano.
  • Pentru sos:
  • 300 g iaurt grecesc,
  • 250 g fructe de padure,
  • 1 andiva,
  • 1 avocado,
  • sare,
  • oregano.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de pui cu sos de iaurt si fructe de padure:

Pregatim o marinada astfel: Intr-un bol adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie,usturoiul si leurda tocate, sarea, oregano si boiaua. Amestecam bine si adaugam carnea de pui taiata in bucati potrivite. Lasam la marinat, la rece, pana a doua zi (sau cel putin 2 ore). Inmuiem frigaruile de lemn in apa timp de 30 de minute apoi punem carnea pe bete. Incingem tigaia grill si rumenim frigaruile, circa 4-5 minute, pe fiecare parte.

Pentru sos, spalam andiva, desfacem frunzele si o lasam 10 minute in apa rece sa iasa amareala. Curatam avocado si il taiem in bucati. Intr-un bol amestecam iaurtul, fructele de padure, bucatile de avocado, sare  si oregano. Blendam pana obtinem o pasta. Adaugam andiva tocata, amestecam si potrivim gustul de sare. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui cu sos de iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui marinat cu tamarind