Friptura aromata de curcan

de mirela0911 in Curcan, 15 Noi 2020 | 4558 vizualizari

 

O fripturica gustoasa si aromata, numai buna de servit la masa de pranz.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de carne de curcan (o aripa, 1 pulpa taiata in doua)
  • sare, piper, boia
  • 3 lg ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • crengute de cimbru
  • crengute de rozmarin
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lgt boabe de piper
  • 250 ml apa
  • 1 pahar de vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura aromata de curcan:

Se spala bucatile de carne apoi se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si boia.

Intr-un vas de yena se pune uleiul si se asaza bucatile de carne. Se taie cateii de usturoi in doua si se asaza printre carne. Se pune piperul boabe, crengutele de cimbru, rozmarin si foile de dafin. Se toarna apa si vinul apoi se acopera vasul cu folie de aluminiu.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 45 de minute. Se stropeste carnea cu sosul din tava, se intoarce si se mai da inca 30 de minute la cuptor, acoperita. Se inlatura apoi folia de aluminiu si se mai lasa sa se rumeneasca frumos deasupra.

Se serveste cu cartofi piure si salata preferata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Timpul de gatire depinde foarte mult de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan