Friptura aromata de vitel cu cartofi

de mihaelar63 in Vita, 3 Noi 2018 | 3573 vizualizari

 

 ,,Retete inspirate de toamna"
 Fiul meu, rudele, prietenii, imi stiu dragul de a prepara si a testa diverse bunatati. Asa ca ma trezesc cu tot felul de ingrediente sau mixuri care imi sosesc din locuri exotice. De aceasta data am fost cadorisita cu un mix de condimente tunisiene pentru vita, pui, peste. O bucata frumoasa de vitel i-a venit randul sa fie dezmierdata cu un mix de rozmarin, busuioc, oregano, chimion si chili.
Pofta pentru aceasta reteta mi-a fost incitata de Dya https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-vitel-cu-cartofi-copti-57122.html. Eu am folosit condimente tunisienie si in plus hrean. Am ,,, actualizat -de toamna " reteta cu bobite de struguri care au dat un contrast gustativ dulce cu restul preparatului.
Obtineti cum spun unii, o friptura la caserola :D buna de servit acasa, cat si in deplasare. Noi am impachetat tava si am servit cu prietenii la gradina.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg pulpa vitel
  • 1 kg cartofi
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei
  • 2 ardei iuti rosii
  • 2 linguri hrean in otet
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 1 lingura cu varf condimente tunisiene pentru vita [ rozmarin, busuioc, oregano, chimion si chili]
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 ciorchine strugure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura aromata de vitel cu cartofi:

  1. Carnea se spala, se curata de pielite si se portioneaza felii.
  2. Cartofii se curata se spala, se taie in felii pe lung si se pun la fiet in apa cu sare.
  3. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul amestecat cu unt.
  4. Cand acestea sunt incinse, se calesc usor cei doi catei de usturoi care se scot afara.
  5. Usturoiul prea prajit se arde si devine amarui.
  6. Prajiti usor pe fiecare parte bucatile de carne.
  7. Cand doriti sa prajiti o bucata de carne si sa fie frageda, amestecati untul cu ulei. Untul folosit singur se arde.
  8. Nu sarati carnea de vitel inainte de prajire, doar dupa. Astfel ea va fi mai frageda.
  9. Scurgeti de apa cartofii pe jumatate fierti si ii prajiti in aceiasi tigaie in care ati rumenit carnea.
  10. Transferati cartofii intr-o tava non-aderenta.
  11. Deasupra distribuiti feliile de carne.
  12. Hreanul se amesteca cu usturoiul pisat si putina sare si ulei.
  13. Cu acest amestec se ung feliile de carne.
  14. Turnati in tava pe deasupra vinul indoit cu apa.
  15. Se da tava la cuptor 30 minute pana friptura este apetisant rumenita.
  16. Strugurele se spala si bobitele se adauga inainte de sfarsitul prepararii cu 5 minute. Doar sa se inmoaie foarte putin.
  17. In ultimele 10 minute eu am folosit functia grill cu 280 grade Celsius.
  18. La servire se decoreaza cu rondele de ardei iute si patrunjel verde tocat [pentru coloratura].
  19. Serviti alaturat salata sau muratura preferata. Noi am avut castraveti murati in saramura.
  20.                 Sa aveti pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Cand doriti sa prajiti o bucata de carne si sa fie frageda, amestecati untul cu ulei. Untul folosit singur se arde.

2

Nu sarati carnea de vitel inainte de prajire, doar dupa. Astfel ea va fi mai frageda.

3

Usturoiul prea prajit se arde si devine amarui.

4

Folositi la preparare un vin de calitate, ca cel pe care il serviti la masa. Un vin bun face mancarea buna, unul prost o strica.

5

Decorati frumos ce preparati. Nu uitati, asfel mancarea va fi si mai apetisanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de vitel cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gulas la ceaun