Friptura combinata

de MotanLaOale in Porc, 2 Feb 2012 | 6567 vizualizari

 

Denumirea am imprumutat-o de la Medy iar friptura din zona Bistrita. O bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 1 felie jambon porc cu sorici (1,5 kg)
  • 250g costita afumata
  • 250g carne de pe un ciolan afumat
  • 400g carnati afumati
  • 3 linguri ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • vegeta
  • piper
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura combinata:

Jambonul de porc se taie bucati potrivite cu sorici cu tot si se scoate osul din centru.

Carnea de pe ciolanul afumat se taie fasii potrivite.

Costita se taie felii mai groase.

Carnatii afumati, de casa in reteta originara, se taie bucati.

In reteta originara se punea si carne de manzat, dar eu nu am avut.

Se pune uleiul intr-o tava inalta se aseaza carnea si carnatii si se presara vegeta, piper si cimbru.

Se pune apa si se introduce in cuptor pentru cel putin 1 ora.

Din cand in cand se intorc bucatile de carne de pe o parte pe alta.

Cand s-a evaporat apa se toarna vinul si se mai introduce la cuptor inca 20-30 minute intorcand bucatile de carne si ungand cu sos.

Cand se evapora vinul si este rumenita frumos este gata.

Se serveste cu orice garnitura si cu muraturi asortate.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura combinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc si cartofi la cuptor, deliciu culinar pentru o cina de neuitat in familie