Friptura de carne tocata la tava

de RuxyRux in Pui, 27 Feb 2015 | 16121 vizualizari

 

Nu va spun nimic :))))))...va las sa incercati reteta cand o sa puteti si dupa.... va astept cu impresii...de la cald desigur!

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati mari de piept de pui fara os
  • 3 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ardei capia mare rosu
  • 1 morcov mediu
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi mari
  • 5 linguri ulei vegetal( eu am pus palmier, sau floarea soarelui)
  • 1 lingura plina de mustar
  • 1 lingura(nu cu varf) si jumatate de sare( sau dupa gust)
  • piper
  • un praf de turmeric
  • 100 ml suc de rosii cu ardei( sau ketchup)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri fulgi de ovaz
  • 2 linguri apa minerala
  • o tava dreptunghiulara(eu am o forma cu inel culinar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de carne tocata la tava:

Numar de portii...multe! :))))  Daca nu doriti friptura cu pui, puteti inlocui cu carne de curcan sau porc.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza  ceapa rosie tocata cu usturoiul tocat si cimbrul uscat iar la final praful de turmeric.( 3 sau 4 minute)

Se toaca carnea la masina impreuna cu ceapa verde, morcovul si ardeiul capia.

Intr-un vas mare se pune carnea tocata si peste ea, ceapa cu usturoiul pe care le-am sotat si racit,, ouale, fulgi de ovaz, sarea, apa minerala, mustarul, sucul de rosii si ardei, piperul. Se amesteca sa se omogenizeze bine compozitia.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt , se aseaza compozitia, se niveleaza si se coace la cuptorul incins  la 180 de grade timp de o ora. Este posibil in functie de cat de bine este rumenita friptura sa mai fie nevoie de inca 10 sau 15 minute.

Se taie fara probleme calda si se portioneaza cum doriti.

Se poate servi la masa la aperitiv, mai ales la masa pascala sau la felul principal alaturi de piure de cartofi sau de legume...merita probata! Mancati cu incredere! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de carne tocata la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
FRIPTURA *TIGANEASCA*