Friptura de curcan cu vin la tava

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 16 Mai 2010 | 11355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • .1,5 kg carne de curcan
  • .3-4 fire de ceapa
  • .3-4 catei de usturoi
  • .2 rosii
  • .2 ardei grasi
  • .1 pastarnac
  • .1/2 lamaie
  • .150 ml vin alb
  • .ulei de masline
  • .oregano
  • .sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu vin la tava:

Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare  si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa aceea carnea se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano .Se aseaza intr-o tava in care am pus putina apa ,vinul, foile de dafin, frunzela de ceapa rupte in 3-4 bucati,usturoiul taiat, ardeiul taiat si el fasiute, rosiile taiate rondele,feliile de lamaie,fisiile  de pastarnac.Se da la cuptor si din cand in cand se stropeste cu zeama din tava. Se lasa sa se rumeneasca bine.Se scoate din cuptor ,se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.Se serveste alaturi de o garnitura si se stropeste cu sosul din tava.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu vin la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

16.05.2010, 13:44

Multumesc,Silvioara!

nadina73 1

16.05.2010, 17:12

si eu vreau ,mi-ai pus deoparte madioto?ca eu am pus 5 furculite

Bucataras Medi 1

16.05.2010, 17:49

am pus Nadina................nu stiam ce este cu tine de nu mai sosesti la masa..................multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de vanat (caprioara , cerb )cu sos si dovlecei prajiti