Friptura de iepure la cuptor cu vin

de oanapl in Iepure, 8 Apr 2017 | 6844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 150 ml vin alb
  • curry
  • foi de dafin
  • usturoi
  • rozmarin
  • ulei de masline
  • 1 punga mix de legume (morcov, mazare, broccoli, verzisoare, fasole verde)
  • ½ ardei rosu
  • 1 rosie
  • sare
  • piper
  • sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure la cuptor cu vin:

Speli iepurele transat si il condimentezi cu curry, rozmarin, sare, piper. Il asezi in tava si torni ulei de masline peste el si adaugi cateva frunze de dafin si usturoi taiat feliute. Torni vinul in tava, acoperi tava cu folie de aluminiu si o introduci in cuptorul preincalzit, la 180  grade C, pentru 40-45 de minute. Scoti folia de aluminiu, intorci bucatile de carne si lasi carnea sa se rumeneasca. Din cand in cand, mai stropesti carnea cu amestecul din tava si intorci carnea pentru a se rumeni.

Intre timp, incingi wokul si adaugi mixul de legume, ardeiul taiat fasii, rosia taiata cubulete, sosul de rosii si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Adaugi o canita de apa si lasi sa fiarba la foc potrivit.

Verifici cu o furculita carnea de la pulpele de iepure si, daca intra cu usurinta, inseamna ca friptura este gata.

 Servesti friptura alaturi de legume. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure la cuptor cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]