Friptura de miel cu tarhon

de Bunica in Oaie, 24 Apr 2017 | 5014 vizualizari

 

Delicii de Paște
O friptură de miel cu tarhon, de la buna mea prietenă, Cristina, e un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de miel
  • 1 bucată de coaste
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml suc de roșii
  • sare piper
  • 1 linguriță tarhon uscat
  • 1 legătură usturoi verde
  • 100 ml vin
  • Marinada
  • 500 ml vin rosu
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper boabe
  • 1 linguriță tarhon uscat
  • 2 foi dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu tarhon:

Amestecăm toate ingredientele pentru marinadă, într-un castron.

 Carnea de miel pârlită la flacăra aragazului, curățată de grăsime, spălată și zvântată cu un prosop absorbant, se pune într-un vas, se adaugă marinada deasupra, se acoperă cu o folie sau capac și se lasă la frigider până dimineața.

Dimineața, se scoate carnea din marinadă și se pune intr-o tavă unsă cu ulei.

 Usturoiul curățat, spălat și tocat mărunt, se adauga peste carne.

 Se asezonează cu sare, piper și cimbru după gust.

Deasupra, se toarnă sucul de rosii și se dă tava la cuptorul încins,până începe să se rumenească.

Se adaugă vinul și se lasă la cuptor, până se rumenește bine.

Se servește cu sau fără garnitura, alături de o salată sau murături.

Să vă fie de folos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Carnea este gata preparată când se desprinde de pe os.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]