Friptură de miel şi ied la cuptor

de madi_marin in Oaie, 15 Apr 2012 | 11169 vizualizari

 

Ador perioada Sărbătorilor Pascale pentru că atunci se găseşte din belşug cărniţă de miel. Îmi place la nebunie pregătită la cuptor cu vin şi usturoi.Simplu şi gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpă şi coaste de miel
  • 1 pulpă de ied
  • usturoi
  • 500 ml vin roşu
  • condimente pentru carnea de miel
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de miel şi ied la cuptor:

Carnea se spală bine, apoi se şterge şi se unge cu ulei. Se împănează cu jumătăţi de căţei de usturoi şi se presară cu condimente.

În tava de cuptor se pune ulei, apoi se aşează bucăţile de carne, se adaugă 2 căni de apă şi se dă la cuptor la foc potrivit. Cînd mai scade apa se adaugă vinul, apoi cînd cărniţa e gata se lasă să se rumenească în ulei.

Se serveşte caldă cu garnitură şi salată la alegere.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de miel şi ied la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel