Friptura de porc cu cartofi condimentati

de geobucataras in Porc, 19 Ian 2014 | 4417 vizualizari

 

Este o retete si simpla, dar foarte gustoasa care merita incercat

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc ( eu am folosit ceafa de porc)
  • pun pahar mare vin rosu
  • o cana mare de apa
  • 300 ml ulei
  • 3 foi dafin
  • condiment pentru friptura ( sare, piper,boia dulce, oregano , busuioc )
  • 3 catei de usturoi
  • 10-12 cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu cartofi condimentati:

Pentru inceput curatam cartofii si ii punem la fiert intregi, dupa care taiem carnea felii cu grosimea aprox a unui deget, condimentam carnea, o asezam in tava, turnam apa, vinul si uleiul, punem foile de dafin si usturoiul dupa care bagam la cuptor la foc mediu pentru aprox 50 de minute, pana se rumeneste carnea.

Cartofii dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa, dupa care ii taiem cubulete,iar dupa aceea ii punem din nou pe foc intr-un pic de ulei de la friptura, adaugam cartofii si punem acelasi condiment ca si la friptura, mai lasam 2 minute pe foc dupa care oprim.

Este foarte usor, sper ca o veti incerca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu cartofi condimentati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tigaie cu piure de cartofi si ciuperci trase la tigaie