Friptura de porc cu pastai de mazare soté

de cristeena20 in Porc, 15 Feb 2013 | 4701 vizualizari

 

Azi la pranz am incropit un fel de mancare cu resturi ce aveam prin frigider...niste felii de friptura de porc, sos de ciuperci...si a iesit un pranz minunat...

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc (sau pulpa)
  • 1 plic praf pentru sos de ciuperci
  • un pahar lapte rece
  • 200 gr pastai de mazare verde
  • 1 morcov
  • 1/4 curgette (dovlecel)-optional
  • 100 gr ciuperci champignon
  • unt, sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu pastai de mazare soté:

- Pregatim carnea: eu am avut deja gata facuta si am taiat felii de cotlet care a fost la cuptor. Sunt bune si gratarele de orice fel. 

- sosul de ciuperci se pregateste separat dintr-un plic de praf pentru sos (se gaseste in supermarketuri) amestecat cu un pahar de lapte rece. Se fierbe amestecand continuu pana devine gros.

- separat curatam morcovul si il taiem felii. Il fierbem in apa clocotita, apoi adaugam pastaile de mazare  si mai lasam cca 5 minute.

- Intr-o tigaie topim unt (sau margarina) si adaugam ciupercile champignon taiate in 4, apoi dovlecelul rondele  si adaugam sare, piper...adaugam apoi legumele fierte scurse..si mai saltam totul cca 3 minute.

- Servim alaturi de carne si cu sos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu pastai de mazare soté" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de purcelus la tava