Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in aproximativ 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute.
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in bucati mari.
Galbiorii se clatesc cu putina apa.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Cartofii si galbiorii se pun intr-un castron si se presara peste ei putina sare, putin piper negru macinat, boiaua de ardei dulce si putin busuioc uscat. Se amesteca totul. Se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga carnea si 400-500 ml din zeama in care a fiert carnea. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand carnea si legumele sunt bine patrunse. In ultimele 5-10 minute se indeparteaza folia de aluminiu pentru ca friptura sa capete o crusta.
Puteti servi friptura de rata cu cartofi si galbiori cu usturoi.