Friptura de vacuta cu cartofi gratinati

de mihaelar63 in Vita, 29 Feb 2020 | 3818 vizualizari

 

 Un preparat usor de realizat si mega-gustos. Eu am impachetat tava si am dus la servici sa hranesc colegii!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vacuta
  • 4 cartofi mari
  • 4 linguri ulei masline
  • 150 gr unt
  • 2 linguri oglio , aglio e peperoncino [ patrunjel , usturoi , ardei iute -uscate ]
  • 1 lingura boia dulce
  • 1/2 lingurita piper
  • piper macinat
  • patrunjel verde
  • rosii, cherry, ardei kapia -pentru decor
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vacuta cu cartofi gratinati:

  1. Carnea de vacuta se lasa bucata intreaga, se sareaza si se pipereaza.
  2. Prajiti carnea pe toate partile cate 5 minute in putin unt amestecat cu ulei.
  3. Cartofii se coc la cuptor, se curata si se taie felii pe lungime.
  4. Feliile de cartofi se ung cu ulei, boia dulce, se sareaza si se pipereaza.
  5. Dupa ce bucata de carne s-a odihnit, se feliaza.
  6. Puneti intr-un vas termrezistent tip yena felile de carne si cele de cartofi.
  7. Cu o bucatica mica de unt se ung cartofii.
  8. Restul de unt se modeleaza un sul lung care se tavaleste in amestecul de oglio, alio e peperoncino.
  9. Untul astfel pregatit se aseaza deasupra feliilor de carne.
  10. La gratinare untul condimentat se va topi peste carne si ii va da fragezime si gust.
  11. Se da tava la cuptor la 280 grade Celsius timp de 10 minute, pentru gratinare.
  12. Supravegheati coacerea sa nu se gratineze prea mult friptura.
  13. Serviti friptura de vacuta cu cartofi gratinati frumos decorata cu rosii, rondele de ardei si patrunjel verde tocat.
  14. Puneti alaturi salata sau muraturile preferate.

         Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Supraveghiati coacerea sa nu se gratineze prea mult friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vacuta cu cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Costita de vitel cu cartofi la cuptor