Friptura de vitel la Multicooker

de Merisor in Vita, 6 Noi 2013 | 16389 vizualizari

 

Carnea de vita/vitel se prepara mai greoi in mod normal, dar multicookerul i-a venit de hac.
Adevarul este ca nu stim niciodata ce carne cumparam, cat de fraged este vitelul si cat timp este necesar pentru preparare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari
  • 4 morcovi
  • amestec de condimente pentru friptura
  • 3 foi de dafin
  • 200 ml vin rosu
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel la Multicooker:

Feliem carnea de vitel si batem feliile putin cu ciocanul de snitele, api le saram si condimentam( eu am avut condimente pentru barbeque).

Taiem ceapa solzisori, iar morcovul il feliem pe rotund.

Punem ulei in vasul de la multikooker si selectam programul FRY pentru 20 de minute.

Apasam START, lasam uleiul cateva minute sa se incinda apoi adaugam carnea si o prajim pe toate partile, intorcand-o cu spatula din dotare. Can este colorata suficient, o scoatem din vas si adaugam ceapa.

Prajim ceapa 5- 6 minute, apoi adaugam morcovul, asezam carnea deasupra, adaugam foile de dafin si vinul.

Selectam programul STEW pentru 2 ore, inchidem capacul si apasam butonul START.

Dupa expirarea timpului, am scurs din lichidul care s-a format, si am mai lasat friptura 10 minute pe programul FRY cu capacul deschis, pentru a se rumeni mai bine.

A iesit foarte frageda, astfel incat a trebuit sa umblu cu grija cu ea pentru ca se rupea.

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga catre finalul prepararii,1-2 rosii sau 2-3 linguri de ketchup.

2

Timpul de preparare depinde de fragezimea carnii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]