Friptură din felie de pulpă de porc

de diaconta in Porc, 1 Ian 2013 | 8342 vizualizari

 

Grozavă iese friptura din felia de pulpă de porc,sau „capacul” de la pulpă cum i se mai spune.Atât de fragedă că dacă nu aş avea mustrări de conştiinţă aş putea s-o dau gata de una singură.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc felie pulpa de porc cu os(1 kg)
  • Sare,piper,boia
  • Pudra de ghimbir
  • Mustar
  • Usturoi
  • Rozmarin proaspat
  • Ulei
  • Ceapa uscata
  • 100 ml vin rosu
  • Suc de portocala
  • Morcovi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură din felie de pulpă de porc:

Am condimentat carnea cu sare,piper si boia si am lasat-o la rece pâna a doua zi.

A doua zi am prajit carnea într-o tigaie pe ambele parti,fara s-o înţep cu furculiţa,am întors-o cu o lingura de lemn.

Am transferat-o apoi într-un vas de ceramica,am facut un amestec din mustar,ulei ,boia,pudra de ghimbir si usturoiul zdrobit.

Am uns deasupra carnea cu acest amestec.

Am pus  ceapa taiata felii si morcovul taiat peste carne,vinul,sucul de portocala,putina apa si rozmarinul.

Am acoperit cu folie si am lasat la cuptor o ora.spre final scoatem folia si lasam sa se rumeneasca frumos.Am mai stropit din când în când cu lichid ca sa nu se arda.

Am servit cu piure de cartofi si moare de varză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură din felie de pulpă de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

diaconta 1

07.01.2013, 09:14

Multumesc Sebi

mihaelar63 1

10.01.2013, 15:57

Inca nu esti iremediabil pierduta daca mai ai mustrari . Si noi nu ne pierdem speranta , avem sanse vreodata sa gustam

diaconta 1

10.01.2013, 22:02

Mihaela))) sper ca nu m-am pierdut de tot.
Ma pregatesc de putina dieta asa ca ma cam mustra constiinta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc - dupa model ardelenesc