Friptura tiganeasca de porc- la gratar

de mihaelar63 in Porc, 22 Iul 2017 | 10510 vizualizari

 

 De mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la prietena noastra Mitinita. https://www.bucataras.ro/retete/friptura-tiganeasca-27350.html. Iesirea la gradina a fost ocazia buna sa ,,execut''   aceasta bunatate !!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne porc [ cu putina grasime ]
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingurita maghiran uscat maruntit
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • ceapa, patrunjel verde -pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura tiganeasca de porc- la gratar:

  1. Carnea am feliat-o si am batut-o usor cu batatorul de snitele.
  2. Usturoiul se curata si se taie felii [ nu l-am pisat pentru ca am dorit un gust moderat de usturoi ]
  3. Puneti carnea intr-un bol.
  4. Am presarat deasupra carnii sare, piper, boia si maghiranul maruntit.
  5. Adaugati usturoiul tocat si turnati laptele deasupra, atat cat sa acopere usor feliile de carne.
  6. Acoperiti bolul cu o folie si dati-l la rece peste noapte.
  7. A doua zi, se scurge surplusul de lichid de pe carne.
  8. Prajiti carnea pe gratarul incins uns cu o feliuta de slanina afumata.
  9. Nu este nevoie sa ungeti bucatile de carne cu ulei, carnea de porc va elibera suficienta grasime pentru preparare.
  10. Noi am preparat friptura tiganeasca pe batranul nostru gratar de fonta.
  11. Serviti delicioasa friptura tiganeasca alaturi de garnitura si salata preferata.

TIPS-URI

1

Pe cat posibil, achizitionati carnea din surse sigure. Noi am avut carne de porc crescut si sacrificat la tara la soacra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura tiganeasca de porc- la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]