Fulgi de rosii cu leustean

de Panacris in Conserve, 31 Aug 2017 | 4427 vizualizari

 

O nouă rețetă din nimic nu se aruncă, totul se refolosește sau reciclează! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Coji de roșii sau roșii feliate cca. 1000 g,
  • Leuștean verde cca. 5 legături,
  • Sare de mare cu mirodenii (cimbru, busuioc, salvie) cca. 2 linguri,
  • Aparat de deshidratat legume.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fulgi de rosii cu leustean:

De obicei cojiile roșiilor rămase după stoarcere pentru bulion, le trimiteam la țară, să le savureze găinile. Acum nu mai avem găini, și prima intenție a fost să le arunc la gunoi, darrrrr, deshidratorul de legume, încă trona pe masa de lucru din bucătărie, așa că mi-a venit ideea salvatoare, să încerc varianta de a le deshidrata împreună cu câteva legături de leuștean. Zis și făcut, după 24 de ore de uscare la 180 grade, le-am mărunțit în blender, împreună cu 2-3 linguri de sare aromatizată cu mirodenii.

Amestecul obținut se depozitează în borcănele de sticlă închise ermetic.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fulgi de rosii cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei kapia la borcan