Fulgi de rosii cu leustean

de Panacris in Conserve, 31 Aug 2017 | 4644 vizualizari

 

O nouă rețetă din nimic nu se aruncă, totul se refolosește sau reciclează! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Coji de roșii sau roșii feliate cca. 1000 g,
  • Leuștean verde cca. 5 legături,
  • Sare de mare cu mirodenii (cimbru, busuioc, salvie) cca. 2 linguri,
  • Aparat de deshidratat legume.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fulgi de rosii cu leustean:

De obicei cojiile roșiilor rămase după stoarcere pentru bulion, le trimiteam la țară, să le savureze găinile. Acum nu mai avem găini, și prima intenție a fost să le arunc la gunoi, darrrrr, deshidratorul de legume, încă trona pe masa de lucru din bucătărie, așa că mi-a venit ideea salvatoare, să încerc varianta de a le deshidrata împreună cu câteva legături de leuștean. Zis și făcut, după 24 de ore de uscare la 180 grade, le-am mărunțit în blender, împreună cu 2-3 linguri de sare aromatizată cu mirodenii.

Amestecul obținut se depozitează în borcănele de sticlă închise ermetic.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fulgi de rosii cu leustean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

01.09.2017, 17:22

Super!

elucubratiiculinare 1

02.09.2017, 17:19

super idee

Rocsi 1

02.09.2017, 21:42

Nimic nu este mai bun, mai sanatos, decat sa iti pregatesti aceste amestecuri in casa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos de rosii