Fursecuri arabesti

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 27 Mar 2010 | 9685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurade apa
  • 120 ml ulei
  • 120 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 300 g faina

 

  • Pentru finsiaj:

 

  • dulceata de caise

 

  • 150 g nuca de cocos
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri arabesti:

Se amesteca foarte bine cu mixerul ouale cu lingura de apa, zaharul si vanilia. Se adauga treptat uleiul mixand in continuare.La sfarsit se pune faina.Trebuie sa rezulte un aluat nici tare nici moale, astfel incat sa se poata modela.

Cu mainile unse cu putin ulei se modeleaza bilute  si se aseaza in tava pe hartie de copt la distanta una de alta intrucat cresc la copt.

Se coc in cuptor preincalzit la 170 - 180 grade cca. 5-6 min. 

Fursecurile nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa fie palide, albicioase si putin crapate deasupra. Dupa ce se racesc fursecurile se trec prin dulceata incalzita si apoi prin nuca de cocos.

Sunt foarte bune a doua zi dupa ce se inmoaie de la dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri arabesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca de cocos si gem de zmeura