Fursecuri Bulgari de zapada

de mirela0911 in Mancaruri de post, 24 Noi 2016 | 9606 vizualizari

 

Am găsit rețeta pe net, mi-a plăcut denumirea și am zis sa o testez. Zis și făcut.  Am folosit margarina pentru ca am vrut sa fie de post, în rest se poate folosi untul. Mie mi-au plăcut tare mult și le voi repeta de sărbători.

 

INGREDIENTE

  • 226 g margarina
  • 5 lg zahar
  • 2 lgt esență de vanilie
  • 1/4 lgt sare
  • 240 g faina
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 100 g arahide
  • 140 g nuca
  • 150 g zahar pudra
Portii: 55
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Bulgari de zapada:

Se mixeaza bine margarina cu zaharul. Se adauga sarea și vanilia. Treptat, se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixând bine după fiecare adăugare.  Se pun arahidele și nucile măcinate și se amesteca pana se incorporeaza bine. Va rezulta un aluat destul de consistent. Se da la frigider pentru 45 de minute. 

Intr-un bol, se pune zaharul pudra și se lasă deoparte.

Se scoate aluatul din frigider și se fac bilute mici intre palme. Se asaza în tava tapetata cu hârtie de copt, la distanța intre ele.

Se coc la 180 de grade, timp de 12-14 minute, cât sa înceapă sa devină maronii. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească 2 minute. Se dau prin zaharul pudra cât sunt încă calde. Se lasa sa se raceasca de tot, apoi se dau din nou prin zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate înlocui margarina cu unt.

2

Se poate folosi doar nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Bulgari de zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu visine