Fursecuri cocostar

de Criss in Prajituri, 14 Oct 2016 | 7282 vizualizari

 

Azi va servesc cu niste fursecuri absolut delicioase, un biscuite cu cacao, umplutura de cocos si glazura de ciocolata.  Reteta e de la Pokha, e o reteta simpla dar cam migaloasa, insa rezultatul va va incanta papilele gustative. :) Sotul meu e mare amator de fursecuri si imi spune de multe ori ca prefera fursecurile in locul prajiturilor cu crema. (Asta pentru ca poate sa manance o farfurie plina in cateva minute. ) :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente biscuiti:
  • -400 g faina
  • -250 g unt
  • -4 linguri zahar pudra
  • -3 linguri cacao
  • -1 lingurita esenta de rom
  • -1 ou + 1 galbenus
  • -1 plic praf de copt
  • Ingrediente umplutura
  • -1 albus de ou
  • -200 g zahar pudra
  • -120 g fulgi de cocos (cred ca 100 g ar fi fost suficient)
  • Decor:
  • -140 g ciocolata
  • -80 ml frisca lichida
  • -8 patratele ciocolata alba
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cocostar:

(Din poza cu ingrediente lipseste cutia de cacao si esenta de rom. Am uitat sa le pun la pozat. :) )

Mai intai se pregateste aluatul pentru fursecuri, urmand ca apoi sa pregatim umplutura. Pentru aluat, se topeste untul, apoi penste untul topit se adauga zaharul pudra, oul si galbenusul , cele 3 linguri de cacao si se amesteca cu mixerul. Se adauga apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Cand compozitia incepe sa devina mai tare, se lasa mixerul deoparte si se framanta cu mana un aluat nelipicios.  Pentru umplutura se bate albusul ramas (nu trebuie sa fie spuma tare ca pentru bezea). Se adauga zaharul pudra si fulgii de cocos si se amesteca pana rezulta o compozitie usor umeda. Aici cred ca 100 g fulgi de cocos ar fi fost suficienti, dar depinde si de cantitatea de albus de ou. Eu am pus toti fulgii de cocos si compozitia a fost cam faramicioasa, nu era legata si cu greu am putut modela bilute de cocos pentru umplutura. Aluatul de biscuiti se imparte in bile de marimea unei nuci. (Mie mi-au iesit 25 bucati.) Fiecare bila se intinde in palma (asa mi s-a parut cel mai usor) si in mijloc se aseaza cate o biluta de cocos, se acopera cu marginile de aluat si bilutele formate se aseaza in tava pe hartie de copt. Se coc 20-25 minute la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, apoi se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. (Nu le lasati mai mult pentru ca vor fi prea tari. Cand le atingeti, le veti simti usor moi, dar asa trebuie sa fie. Se intaresc pe masura ce se racesc.)   Pentru glazura am folosit 1 tabla de ciocolata cu lapte Primola, dar m-am gandit ca fiind doar de 80 g n-ar fi suficienta, asa ca am mai adaugat cateva patratele de ciocolata amaruie. Am avut in total 140 g ciocolata, pe care am topit-o la microunde si am adaugat cam 100 ml frisca lichida, pana cand am considerat ca ciocolata are consistenta potrivita pentru a glazura fursecurile. Am glazurat fiecare fursec si l-am pus din nou pe gratar sa se usuce glazura, apoi am topit 8 patratele de ciocolata alba Primola, am pus ciocolata intr-o punga careia i-am taiat un coltisor si am desenat dungile pe fursecuri. Delicioase langa cafeaua de dimineata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cocostar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (16)

Rocsi 1

14.10.2016, 19:13

Mmmm...

Criss 1

14.10.2016, 19:34

mihaelar63 1

15.10.2016, 12:57

Cu siguranta as servi si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao