Fursecuri cu ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 13 Mai 2014 | 8646 vizualizari

 

Am plecat de aici: http://cuisinezavecdjouza.fr/article-gateau-sec-algerien-et-economique-115919613-html/
si am ajuns aici :)))))
Sunt extrem de fragede, insa am gresit nerespectand grosimea, astfel ca s-au latit la copt. Am invatat din greseala si sper ca data viitoare sa imi iasa la fel de frumoase!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt moale
  • 180 gr zahar brut
  • 1/2 plic praf copt
  • 1 ou + 1 galbenus
  • pastaie vanilie
  • aprox. 300 gr faina
  • ciocolata neagra pt ornat (100 gr e suficient)
  • 30-40 ml lapte dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Intr-un castron, mixam untul zaharul si semintele de vanilie. Mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam oul intreg, apoi galbenusul. 

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de unt. Amestecam pana obtinem un aluat destul de consistent. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru o ora.

Dupa ce a stat la rece, scoatem aluatul si il framantam un pic. Formam "suluri" subtiri de 1 cm grosime si lungime 20 cm aproximativ. Taiem batoane de aprox. 7 cm.

Luam o tava prevazuta cu hartie de copt, asezam fursecurile si le bagam la cuptorul incins, la foc mediu, timp de aproximativ 10 minute. Ele trebuie sa ramana deschise la culoare, insa trebuie sa fie coapte. Le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.

Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam laptele. Amestecam pana se omogenizeaza. Ornam fursecurile cu ciocolata la capete sau dupa preferinte.

TIPS-URI

1

reteta originala cerea si 50 gr migdale macinate.

2

faceti batoanele subtiri, se vor lati la copt.

3

se pot pastra la frigider cateva zile.

4

daca e necesar, suplimentati cu 50 gr faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu fulgi de ciocolata