Fursecuri cu ciocolata

de Merisor in Prajituri, 19 Dec 2014 | 5373 vizualizari

 

Uite ca le-a venit randul si in bucatatria mea.
Am tot vazut ca se poarta aceste fursecuri si am zis ca trebuie sa le incerc si eu.
Nu prea ne omoram noi cu fursecurile, preferam prajiturile cu crema, dar cred ca le va sta bine pe masa de sarbatoare.
Si pentru ca mi-au placut si mi s-a parut ca au iesit putine, am repetat, dar cu arome diferite.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciocolata de menaj
  • 100 gr Rama mit Butter
  • 100 gr zahar pudra (+150 gr pentru glazurat)
  • 1 plic zahar cu scortisoara (Dr Oetker)
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingura praf de copt
  • 2 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 250 gr faina
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Mai intai ne ocupam de topirea ciocolatei, pe care o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un vas impreuna cu Rama, pe foc moale sau chiar pe baie de aburi si amestecam in vas pana se dilueaza totul si se omogenizeaza.

Dem vasul deoparte de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca.

Mixam cele doua oua cu putina sare si adaugam treptat zaharul si zaharul cu scortisoara, esenta de rom, apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Amestecam cele doua compozitii, acoperim vasul cu folie si il dam la frigider pentru cateva ore, sau pana cand compozitia se intareste.

Punem zaharul(cele 150 gr) pe un platou, iar cu mainile uscate, formam mingiute din aluatul cu ciocolata si le tavalim prin zaharul pudra, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 180 de grade.

Sunt tare de efect aceste fursecuri!

 

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina variaza in functie de tipul acesteia, precum si de consistenta celorlalte ingrediente, initial am incercat doar cu 200 gr, dar apoi mi s-a parut ca mai necesita si am mai adaugat 50 gr

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de Craciun