Fursecuri cu glazura de lamaie

de Miha in Dulciuri, 13 Ian 2011 | 7110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g faina
  • Pentru glazura:
  • zeama de lamaie
  • 100 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu glazura de lamaie:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte sau frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza foarte bine. Adaugam apoi ciocolata racita, esenta si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.  Se da la rece pentru minim 1 ora, timp in care aluatul se va intari considerabil.

Pe masa usor infainata intindem aluatul in foaie subtire de cca jumatate de cm, apoi taiem in formele dorite.

Se transfera in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca pe margini.

Glazura:

Punem zaharul intr-un castron, apoi incepem sa punem zeama de lamaie amestecand continuu. Punem zeama pana aducem glazura la consistenta dorita.

Fursecurile coapte si racite se trec prin glazura, apoi se pun pe un gratar sa se usuce.

 

 

TIPS-URI

1

zaharul pentru glazura ar fi indicat sa fie din cel "de cumparat", iese glazura mai fina, dar merge si cu cel de acasa rasnit foarte fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita"