Al doilea rand de fursecuri pentru roooad triiiiip avec mes collegues :) ador untul de arahide in prajituri, da o aroma si un miros incredibil de alune!
Aluat:
Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, pe rand, esenta si untul de arahide. Separat amestecam faina si bicarbonatul de sodiu, apoi le punem peste amestecul cu unt de arahide. Aluatul rezultat va fi lipicios putin. Formam un rulou de cca 5 cm diametru, infoliem si punem in frigider pentru minim 1 ora.
Umplutura:
Amestecam bine toate ingredientele, apoi formam bilute de cca 1.5cm diametru si le punem in frigider.
Asamblare:
Scoatem ruloul din frigider, il taiem in 2 pe lungime si apoi in 10 pe latime. Cu mainile udate bine, luam cate o bucatica si o presam intr-un disc subtire de cca 0.3 cm. Pe disc asezam o biluta de umplutura si o invelim bine fara a lasa crapaturi in invelis. Asezam fursecurile in tava, le aplatizam putin cu fundul unui borcan, apoi le tinem in cuptor la 165-170C pana ce se rumenesc bine.
1
Sunt si mai bune a doua zi!