Fursecuri de Craciun

de Julie in Prajituri, 23 Dec 2011 | 7631 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 lingurita ghimbir ras,
  • esenta de vanilie,
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina.
  • Glazura:
  • 100 g unt,
  • 4 linguri lapte,
  • esenta de vanilie,
  • 2-3 cani cu zahar pudra,
  • colorant alimentar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de Craciun:

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se adauga faina, ghimbirul, apoi esenta si laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa la rece 2 ore. Se intinde apoi in foaie subtire si se decupeaza fursecurile, care se coc 15-20 minute, in cuptorul incins inainte.

Glazura:

Se mixeaza untul cu o cana de zahar pudra, se adauga laptele, colorantul preferat, esenta si apoi restul de zahar, putin cate putin, pana cand se obtine o compozitie cu consistenta cremoasa. Fursecurile racite, se decoreaza cu glazura, dupa imaginatie si gust.
Daca in aluatul de baza adaugam 2 linguri cacao si un praf de scortisoara, putem obtine mici fursecuri in forma de omuleti haiosi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra

pe 01.11 la 17:28

Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă

pe 01.11 la 10:09

Chec cu nutella - Un desert delicios și ușor de făcut

pe 01.11 la 09:18

Pastă de fasole cu ceapă și bacon - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.10 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]