Fursecuri fine cu nuci

de Criss in Prajituri, 13 Dec 2013 | 14096 vizualizari

 

Pe siteul Laurei Laurentiu gasiti o multime de retete ca la mama care mai de care mai delicioase. Am incercat cateva din retetele ei si azi a venit randul acestor fursecuri absolut delicioase. Din start va spun ca o portie (cam ce se vede in poza, minus vreo 2-3 care s-au topit inainte de sedinta foto :D) e mult prea putina. Deci obligatoriu, data viitoare fac doua portii.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -120 g unt moale
  • -80 g zahar
  • -1 ou
  • -1 plic zahar vanilat
  • -100 g nuca prajita si taiata grosier
  • -150 g faina
  • -1 varf de cutit praf de copt (atentie, sa nu depasiti cantitatea)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fine cu nuci:

Untul moale se pune intr-un bol impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul. Se adauga apoi galbenusul de ou si in final faina si praful de copt. Aici e bine sa lasati mixerul deoparte si sa amestecati cu o spatula pana se inglobeaza toata faina. Rezulta un aluat destul de moale dar usor de modelat. Din aluat se fac aproximativ 20 bile egale cam de marimea oului de porumbel. (Mie mi-au iesit 24 bucati.)

Albusul de ou se bate putin cu o furculita. Fiecare biluta se da prin albus apoi prin nuca prajita si taiata grosier. Ne ajutam cu mainile astfel incat nuca sa se lipeasca de bilute. Se pun bilutele in tava tapetata cu hartie de copt si cu degetul sau cu coada unei linguri de lemn se face cate o adancitura in fiecare biluta. Se pune dulceata (eu am pus visine, dar puteti pune ce va place, important e sa nu curga pe afara).

Se coc fursecurile in cuptorul preincalzit aproximativ 20-25 minute. Laura spunea 15 minute, dar in cuptorul meu au stat cred mai mult de 25. Vedeti voi, cand incep sa devina aurii sunt gata. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fine cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu cacao si fulgi de ciocolata