Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 24 Iun 2015 | 6921 vizualizari

 

Perfecte langa o ceasca cu cafea.

 

INGREDIENTE

  • -150 g zahar pudra
  • -200 g unt
  • -100 ml suc de portocale
  • -1 praf de copt
  • -450 g faina
  • -2 oua
  • -100 g fulgi de ciocolata sau o tableta de ciocolata razuita
  • -o lingurita flori de portocal (optional)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata:

Intr-un bol mai inalt frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana cand se face ca si o crema.

Adaugam ouale unul cate unul omogenizand bine dupa fiecare . Punem sucul de portocale, apa de flori de portocal, jumate din faina si praful de copt si omogenizam. Restul de faina o amestecam cu fulgi de ciocolata si o punem peste restul ingredientelor.

Omogenizam bine.

Punem compozitia intr-o folie alimentara la frigider pentru cel putin o jumate de ora. Trebuie sa se intareasca putin ca sa putem lucra cu el.Vom obtine un aluat cu care se lucreaza destul de greu, dar merita efortul.

Pregatim o tava mare pe care o tapetam cu hartie de copt. Scoatem aluatul din frigider si incepem sa formam din el bile de marimea unei nuci . Le puteti da prin zahar pudra , asta daca doriti. Asezam bilele in tava cu spatiu intre ele pentru ca vor creste si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 -20 minute .

Se lasa la racit si se pastreaza in cutie metalica. Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai fragezi . 

TIPS-URI

1

mi-au iesit cam 30 bucati , dar asta depinde de cat de mari ii formati

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie