Fursecuri Linzer cu gem de piersici

de RuxyRux in Dulciuri, 23 Noi 2016 | 3475 vizualizari

 

Margarete...cu aroma minunata de iarna: scortisoara, ghimbir, cuisoare, portocale...un rasfat delicios!

 

INGREDIENTE

  • 375 gr faina patiserie ( plus o manuta pentru infainat)
  • 1 ou
  • 125 gr migdale crude
  • 225 gr.zahar brun( facut pudra)
  • 230 gr unt
  • 1 lingura de smantana
  • 5 cuisoare
  • 5 bobite de cardamon
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de pudra de ghimbir
  • vanilie
  • coaja rasa de la o portocala( BIO neaparat, eu am gasit in Kaufland)
  • 1 praf de sare
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 lingura sirop de artar
  • gem de piersici( sau la alegere)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Linzer cu gem de piersici:

Din aceasta cantitate ne ies 3 tavi de fursecuri.

Migdalele le-am facut pudra, la fel si cuisoarele si zaharul brun, si cardamonul, apoi am pus restul ingredientelor, faina cernuta, oul, untul rece dat pe razatoare, siropul de artar, aromele, condimentele, smantana, praful de sare, cel de copt si am framantat aluatul, pana la omogenizare, apoi l-am infainat usor si l-am pus in folie la rece 30 de minute.

Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua jumatati, o jumatate am pus-o inapoi la rece, in timp ce am intins-o pe cealalta (nu foarte subtire) pe o foaie pergament. 

Am decupat floricelele, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, in mijloc am facut o adancitura si am pus gemul.

Am copt fursecurile timp de 10 minute la 180 de grade (cuptorul incins in prealabil).

Intre timp am scos din nou cate o bucata de aluat si am intins-o apoi am decupat fursecurile...

Am decorat fursecurile cu zahar pudra vanilat...minunate!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Linzer cu gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere intregi