Caisele sau piersicile pe care le faceau mamele in copilarie erau printre cele mai indragite dulciuri. Fragede si aromate, se mancau toate cu pofta.
Pentru aceste Fursecuri Piersici – Reteta traditionala romaneasca, am folosit urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, ulei, lapte, gem, nuca, unt.
Cum se prepara aceste Fursecuri Piersici – Reteta traditionala romaneasca:
Intr-un bol, mixeaza ouale cu zaharul pana se deschid la culoare. Adauga treptat uleiul, apoi laptele, esenta si sarea. Adauga faina amestecata cu praful de copt si framanta pana obtii un aluat moale, dar nelipicios.
Formeaza bilute potrivite si asaza-le in tava tapetata cu hartie de copt.
Coace in cuptorul preincalzit, la 170°C timp de 15-20 minute, pana devin se rumenesc usor pe margini. Nu trebuie coapte foarte mult. Se vor intari pe masura ce se racesc.
Dupa ce s-au racit putin, scobeste-le usor la baza cu un cutit sau o lingurita mica (pastreaza miezul pentru umplutura).
Amesteca miezul de la fursecuri cu gemul, untul moale si nuca daca vrei sa folosesti. Poti adauga si esenta de lamaie sau ce arome iti plac.
Umple fiecare jumatate de fursec cu crema, apoi lipeste doua cate doua, formand o „piersica”.
Pregateste doua castronele, adauga putina apa in fiecare si toarna 1-2 picaturi de colorant. Daca vrei, poti folosi sirop sau suc.
Trece repede fiecare fursec mai intai in galben, apoi putin in rosu, ca sa imite o piersica.
Tavaleste-le imediat prin zahar tos.
Lasa-le cateva ore intr-o cutie inchisa ca sa se fragezeasca.
Incearca si reteta de Nasturasi fragezi cu ciocolată sau reteta de Corabioare cu untură, delicioase si fragede.