Fursecuri rafinate

de pana_luminita in Prajituri, 23 Dec 2009 | 7786 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ingrediente :
  • 120 g unt
  • 220 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • 1 esenta de vanilie
 
  • pentru sos:
  • 100 g ciocolata
  • 1 ling de zahar pudra
  • 2 ling de apa
  • 1 lingura de rom
  • 50 g unt
 
  • pt decor pudra de cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri rafinate:

Se fraca spuma zaharul cu untul , adugi oul, esenta de vanilie si faina treptat , framantezi pana obtii un aluat uniform si consistent. Aluatul rezultat in lasam peste noapte la frigider.

Intinzi aluatul in foaie , si tai in diferite forme sau formezi bilute , apoi sunt asejate pe o tava tapetata cu folie speciala de copt. Le introduc in cuptorul preincalzit si le las la copt circa 20 minute.

Pentru sosul de ciocolata , topim ciocolata pe baie de aburi , adaug zaharul, doua linguri de apa  si las sa fiarba pana devine o crema groasa. Adaug romul , si amestec pana se omogenizeaza si las sa se raceasca putin , dupa care adaug untul.

Fursecurile le imbrac in crema de ciocolata si le pudrez cu cacao

TIPS-URI

1

eu nu am avut intentie la inceput sa fac braduti sau fluturasi , deaceea nu am intins o foaie de la inceput si am improvizat , dupa cum vedeti in poze. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri rafinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionix 1

23.12.2009, 12:38

la favorite le pun... dupa ingrediente cred ca-s super bune

pana_luminita 1

23.12.2009, 12:43

ionix , sunt foarte bune

ionix 1

23.12.2009, 12:50

sunt foarte sigura... eu nu mai am forme de fursecuri dar cand o sa-mi iau o sa le fac si pe astea... imi place ca aluatul are unt si sosul ciocolata , asta inseamna gust bun... din punctul meu de vedere, bineinteles!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura super ciocolatoasa