Fursecurile Anei

de Ancutsa in Dulciuri, 4 Aug 2016 | 2361 vizualizari

 

Azi (4 august) era ziua bunicii mele, Ana, asa ca am pregatit fursecurile care ii placeau ei. Le-am denumit dupa bunica mea. Preferatele ei erau cu rom (nu esenta artificiala ca azi, ci rom). Bunica folosea osanza si unt pentru a le fragezi si le facea rotunde ca niste banuti; eu nu am avut osanza, asa ca am pus ulei. De asemenea, prea multa faina duce la un aluat greu, dens si uscat, asa ca pun faina atat cat sa obtin un aluat moale, aerat, care curge. Asta le face sa fie pufoase.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari;
  • 5 linguri de zahar;
  • 6 linguri (pline) de faina;
  • un plic praf de copt;
  • un plic zahar vanilat;
  • 1 pahar ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • pentru arome: cacao, rom, migdale macinate, coaja rasa de lamaie, bucati de ciocolata, bombonele, rahat de trandafiri sau orice alta aroma preferati.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecurile Anei:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga jumatate din cantitatea de zahar, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile batute in prealabil cu restul de zahar. Apoi se adauga uleiul, praful de copt. Cand incepem sa adaugam faina, amestecam cu o lingura de jos in sus, astfel incat compozitia sa ramana pufoasa si aerata.

Se imparte compozitia in mai multe castronele, se adauga aromele preferate si se toarna in formele de copt, combinand dupa gust si inspiratie.  Se decoreaza dupa plac.

Eu am facut fursecuri cu:cacao, rom, stafide si bucati de ciocolata;migdale macinate, coaja de lamaie, rahat;un castron a ramas simplu pentru a combina mai usor cu celelalte arome.

Se da tava la cuptor, la foc mediu, 20 de minute. Am obtinut 2 tavi.

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/08/fursecurile-anei.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecurile Anei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ancutsa 1

05.08.2016, 09:36

Va multumesc mult!

elucubratiiculinare 1

07.08.2016, 09:18

yammy

Ancutsa 1

07.08.2016, 11:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert croissante cu unt si scortisoara