Galuste cu branza sarata

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2013 | 6742 vizualizari

 

Fiica mea si-a dorit acest fel, pe care il faceam des cand copii erau mici...

 

INGREDIENTE

  • 600 g de faină
  • 3 ouă
  • apa cât cuprinde
  • sare
  • slanina cu șuncă
  • 250 de g de brânză tip Feta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu branza sarata:

Din faină, ouă și apă am amestecat un aluat mai moale dar elastic. L-am lăsat să se odihnească cam 15 minute.

Intre timp am pus o oală cu apă la fiert si cand apa a dat în clocot am rupt cu lingura găluște nu prea mari, cam de 1,5 cm, pe care le-am fiert  până s-au ridicat la suprafața. Am făcut asta în mai multe reprize, din timp în timp am scos găluștele pe o strecurătoare, pană am terminat tot aluatul. Le-am trecut într-un jet de apa rece.

Am topit  la foc mic,intr-o tigaie, slanina cu șuncă,  până a devenit crocantă și am adăugat găluștele. Am ras deasupra  250 g de branza telemea tip Feta (asta am găsit aici) si am amestecat  bine totul. Am dat vasul 10 minute la cuptor, dar  galuștele sunt foarte bune si fără acest pas. 

TIPS-URI

1

Găluștele, făra brânză sunt o garnitura minunata la tocănița de carne de pui cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]