Galustele cu caise sau prune este o reteta delicioasa preferata in special de mici.
Spalam caisele,le curatam de coaja,le scoatem samburii, apoi le asezam pe o farfurie si le presaram cu putin zahar.
Intr-o cratita punem pesmetul si nuca macinata si lasam sa se rumeneasca putin,pana cand pesmetul devine rumeniu.Tragem dupa foc si adaugam zaharul.
Punem pe foc apa cu sare.
Cartofii se fierb,se curata de coaja si se lasa putin la scurs.Se piseaza cu furculita,adaugam oul,apoi faina si framantam bine.Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.Lucram aluatul cu mainele pudrate cu faina si repede,pentru a nu se inmuia.Eu am rupt bucati din aluat(de marimea unui ou mare),l-am intins in palma,apoi am pus caisa intreaga(fara sambure).”Inchidem” caisa in aluat si o modelam in palme.Le punem la fiert in apa care a dat in clocot si le lasam pana se ridica la suprafata (~10-15 minute)
Se scot si imediat se “tavalesc” prin amestecul de pesmet.
Pofta buna!