Galuste cu prune

de La Ancuta in Dulciuri, 10 Oct 2010 | 5244 vizualizari

 

by mama

 

INGREDIENTE

  • 1 kg catofi
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 400-500 g faina
  • 25 de prune maricele
  • 5-6 linguri de pesmet
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri  zahar vanilat
  • putin ulei sau unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se spala prunele, se taie pe jumatate si se scot samburii.

Se spala cartofii, se curata si se taie ca pentru piure. Se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se zdrobesc bine.

In piureul astfel format se adauga 2 oua, zaharul si o lingura de ulei.

Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Aluatul va fi putin mai lipicios.

Se pune intr-o oala apa la fiert, cu un praf de sare.

Pesmetul se pune in tigaie cu putin ulei sau unt si se perpeleste. Se amesteca ca sa nu se arda. Pesmetul astfel perpelit se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si zaharul vanilat.

Din aluat se formeaza bilute, pe masa bine infainata iar apoi se aplatizeaza in mana. Se pune o jumatate de pruna in mijloc si se inveleste in aluat. Se ruleaza in mana pana ia o forma rotunda.

Galustele astfel formate se baga cu o paleta in oala cu apa si se fierb la foc mic pana se ridica deasupra.

Se scot cu o paleta din oala si se tavalesc prin pesmetul cu zahar.

Este un pic de lucru, dar merita.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]