Galuste cu prune!

de kirioana in Dulciuri, 31 Aug 2009 | 9061 vizualizari

 

O reteta foarte cunoscuta, de toamna, pe care ne-o amintim din copilarie.

 

INGREDIENTE

    • 150 ml apa
    • 250 grame margarina
    • 250 grame gris
    • esenta de vanilie
    • prune
    • 3 oua
    • 4 linguri faina
    • zahar
    • scortisoara
    • pesmet
    • 30 grame unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune!:

Apa se puna la fiert impreuna cu margarina.

Atunci cand margarina este topita adaugam grisul insa nu tot odata, ci putin cate putin pana cand aluatul se desprinde de marginile oalei.

Lasam aluatul sa se raceasca si apoi adaugam 3 oua, 4 linguri faina si esenta de vanilie.

Amestecam bine aluatul iar apoi spalam prunele, le curatam de samburi si le taiem in doua.

Amestecam putin zahar cu scortisoara si apoi formam galustele si punem zaharul in loc de sambure.

Galustele le punem apoi la fiert in apa clocotita pentru 15 minute.

In timp ce fierb galustele pregatim pesmetul.

Il punem putin la prajit intr-o tigaie in care am topit untul. Cand este rumenit frumos il amestecam cu zahar si cu scortisoara.

Galustele au fiert si le scoatem pe o farfurie.

Cat sunt inca calde le dam prin pesmetul cu zahar si gata.

Sunt foarte bune si calde si reci.
POFTA BUNA!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

klausenburger_adica Lacrima 1

31.08.2009, 11:50

foarte frumoase! felicitari

Miha 1

31.08.2009, 15:31

Super! Ce-as mai manca si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu dovleac si aroma de scortisoara