Galuste cu prune!

de kirioana in Dulciuri, 31 Aug 2009 | 9354 vizualizari

 

O reteta foarte cunoscuta, de toamna, pe care ne-o amintim din copilarie.

 

INGREDIENTE

    • 150 ml apa
    • 250 grame margarina
    • 250 grame gris
    • esenta de vanilie
    • prune
    • 3 oua
    • 4 linguri faina
    • zahar
    • scortisoara
    • pesmet
    • 30 grame unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune!:

Apa se puna la fiert impreuna cu margarina.

Atunci cand margarina este topita adaugam grisul insa nu tot odata, ci putin cate putin pana cand aluatul se desprinde de marginile oalei.

Lasam aluatul sa se raceasca si apoi adaugam 3 oua, 4 linguri faina si esenta de vanilie.

Amestecam bine aluatul iar apoi spalam prunele, le curatam de samburi si le taiem in doua.

Amestecam putin zahar cu scortisoara si apoi formam galustele si punem zaharul in loc de sambure.

Galustele le punem apoi la fiert in apa clocotita pentru 15 minute.

In timp ce fierb galustele pregatim pesmetul.

Il punem putin la prajit intr-o tigaie in care am topit untul. Cand este rumenit frumos il amestecam cu zahar si cu scortisoara.

Galustele au fiert si le scoatem pe o farfurie.

Cat sunt inca calde le dam prin pesmetul cu zahar si gata.

Sunt foarte bune si calde si reci.
POFTA BUNA!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu banane, fulgi de porumb si ghimbir