Galuste din gris cu gem de prune

de jolygina in Dulciuri, 6 Sep 2011 | 12038 vizualizari

 

noua ne plac mai mult din gris ,cele din cartof mi se par mai fainoase ,sau cel putin asa mi-au iesit mie cand am facut

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de gris (200g)
  • jumatate cana de malai
  • 4 cani de apa 
  • 4 linguri de faina 
  • 1 borcan de gem de 400g 
  • 4 plicuri zahar vaniliat 
  • 2 esente de vanilie fiola
  • 6 lunguri zahar 
  • pesmet si zahar brunncate 200g din fiecare ( pentru a da galustile prin el)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste din gris cu gem de prune:

Amestecam bine ingredientele fainoase, iar apa o punem la firert cu un praf de sare. Cand a inceput sa dea in clocot punem zaharul sa se topeasca si adaugam ingredientele fainoase. Le punem in ploaie si amestecam bine. Lasam sa fiarba bine amestecand incontinu. Amestecam bine sa se faca ca o mamaliga vartoasa si verificand ca malaiul sa fie fiert ,el fierband mai greu 

Cand este gata adaugam si esenta de vanilie, dupa care facem bilute din compozitie si punem la mijloc cate o lingurita de gem, dupa care le dam prin pesmetul care a fost putin rumenit intr-o tigaie si amestecat cu zahar brun

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste din gris cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

kamy 1

09.09.2011, 20:51

o prietena de-a mea face reteta asta sunt bune

jolygina 1

12.09.2011, 09:10

asa este kamy sunt foarte bune

mihaelar63 1

01.10.2011, 09:15

Bune de tot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)