Galusti cu gem

de Julie in Dulciuri, 26 Mai 2010 | 9822 vizualizari

 

Galustile se fac de obicei cu prune, dar daca nu avem improvizam,si acelasi aluat il putem umple cu gem sau boabe din dulceata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri ulei
  • 300 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • gem sau boade de fructe din dulceata
  • Pentru finisare:
  • aprox. 250 g pesmet
  • 2-3 linguri ulei
  • scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti cu gem:

Se pun cartofii  la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca apoi cu grisul,uleiul,un praf de sare si ce arome doresti,apoi cu faina.Se framanta bine si apoi se intind foi din care se decupeaza forme rotunde.In mijloc se pune gemul si se modeleaza galustile(adunand marginile in mijloc).Eu asa procedez ca sa mearga mai repede...

Se pune pe foc un vas cu apa si sare iar cand apa fiebe se adauga galustile.Se fierb aprox.20min.si apoi se scot cu o paleta.

Intre timp prajim pesmetul in 2 linguri cu ulei.Il dam deoparte si il amestecam cu scortisoara si zaharul vanilat.Apoi trecem galustile fierte prin acest amestec.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ela 1

26.05.2010, 16:27

eu am o reteta cu piersici,vreau sa o fac curand ca tare imi plac galustele

Julie 1

27.05.2010, 07:55

DA! Cred ca si cu piersici ies minunate! O sa incerc si eu!

Dana Cristea - pusikmea 1

01.06.2010, 21:32

mancam cand eram mica tre sa fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere