Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 3 Apr 2021 | 3029 vizualizari

 

Pentru un fel principal, am făcut rapid, săptămâna trecută o garnitură excelentă de ciupercuțe întregi, cu sos alb. De obicei folosesc ciupercuțe proaspete champignons, dar cum în supermarket acestea nu arătau chiar bine și erau cam mari, am preferat să cumpăr două borcane cu ciupercuțe întregi și atunci garnitura de care aveam nevoie a fost gata imediat. În plus, a fost aspectuoasă și foarte gustoasă. Iată câteva argumente care pledează pentru acest meniu, la mare nevoie.

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane ciupercuțe întregi (aprox. 700 grame)
  • 2 cepe galbene
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 150 ml de smântână
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • 150 ml de apă
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb:

Ciupercuțele se clătesc bine sub jet de apă și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Se curăță cepele și usturoiul, se mărunțesc și se călesc ușor, la foc mic, în ulei suficient.

Se adaugă ciupercuțele clătite și strecurate de apă și se rumenesc ușor timp de 2-3 minute, după care se adaugă 50 ml de apă și se lasă la foc mic.

Separat se adaugă amidonul alimentar în smântână, se amestecă și se subțiază cu 100 ml de apă.

Se adaugă acest amestec în tigaia cu ciupercuțele, se lasă tigaia la foc mic, se condimentează, după gust cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după 3-4 minute de preparare la foc mic, se ia tigaia de pe foc, se presară pătrunjel tocat și se servește imediat.

TIPS-URI

1

Puteți folosi ciupercuțe proaspete, dacă găsiți de dimensiuni mici.

2

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu devină amară. Înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic.

3

Rumeniți ușor ciupercuțele în tigaie, la foc mic, înainte de a adăuga sosul alb.

4

Amestecați ciupercuțele cu sos în tigaie, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de ciupercute intregi, cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Tabita _ 1

06.04.2021, 23:24

RODIMUR 1

07.04.2021, 17:00

Mulțumesc frumos pentru aprecieri, dragi colegi bucătărași!

Rocsi 1

07.04.2021, 20:01

Ce mult imi place aceasta garnitura! Bine, eu le-as servi si asa, fara altceva langa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci champignon cu vin alb si smantana