GATURI DE CURCAN CROCANTE

de mihaelar63 in Curcan, 21 Dec 2015 | 11611 vizualizari

 

Eu am avut gaturile de la doi curcani . Pot sa fie si cu piele daca ppreferati . Sotului meu ii place sa-si faca si jumari de curcan .Grasimea, nu multa ,a fost o alta masa .
 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr gaturi de curcan /pasare
  • 1 lingura untura de rata [ se poate si de porc ]
  • rozmarin verde tocat
  • cimbru
  • boia
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GATURI DE CURCAN CROCANTE:

  1. Gaturile de curcan portionate se fierb in apa cu sare in oala sub presiune timp de 30 minute .
  2. Zeama  de carne rezultata  se foloseste ca baza pentru alte supe / ciorbe .
  3. Puneti gaturile de curcan intr-o tigaie si presarati deasupra piper , boia , rozmarin si cimbru .
  4. Adugati o lingura mare de untura de rata . Untura ajuta sa se prajeasca crocant la exterior dar raman suculente in interior .
  5. Prajiti usor gaturile  pe toate pana devin crocante .
  6. Dati inca 15 minute la cuptorul  fierbinte .
  7. Serviti cu garnitura si salata preferata .Noi am avut garnitura de orez si salata de rosiii .
  8. Presarati patrunjel verde tocat pe deasupra .

TIPS-URI

1

Nu aveti untura, prajiti putin kaizer si tot acolo rumenti gaturile de curcan sau de pasare .

Daca ti-a placut reteta noastra "GATURI DE CURCAN CROCANTE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de curcan in sos de mustar cu smantana si busuioc