Gem de caise

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 2 Aug 2013 | 2933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg caise
  • 2 kg zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Spalam si curata caisele de samburi.

Le dam prin masina de tocat carne si le punem apoi in cratita in care vom fierbe gemul.

Punem zaharul peste ele si le lasam asa vreo 3 ore, sau peste noapte.

Am pus o tabla pe ochiul de la aragaz, apoi am pus cratita cu caise si am lasat sa fiarba la foc mediu spre mare, amestecand din cand in cand.

Am lasat sa fiarba vreo 2-3 ore pana gemul a scazut si s-a ingrosat.

Am pus gemul fierbinte in borcanele sterilizate.

Am acoperit borcanele cu o patura groasa si le-am lasat pana a doua zi.

Le depozitam in camara.

Mie imi place foarte mult la foile cu miere de albine, dar si pe paine. 

TIPS-URI

1

Pentru a vedea daca a fiert destul, punem o lingura de gem pe o farfurita si lasam sa se raceasca.Cand intoarcem farfuriuta gemul gemul trebuie sa ramana intact, nu sa curga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu portocale si migdale