Gem de caise si piersici

de adela1981 in Dulceata / Gem, 21 Iul 2012 | 7843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg caise ( fara samburi )
  • 1/2 kg piersici
  • 300 gr zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise si piersici:

 Caisele se lasa pe jumatate, iar piersicile se taie in patru, se pun intr-o cratita mai inalta. Se stropesc cu zeama de lamaie si se presara zaharul deasupra.  Se pune cratita pe foc si se fierbe la foc mic  o ora ( incepand din momentul cand incepe sa dea in clocot ),amestecand din cand in cand. Se poate pune o plita pe foc, atunci nu este nevoie sa amesteci foarte des. Gemul obtinut se pune in borcane si se pune capacul. Asezati borcanele intr-o cratita cu apa calda si  acoperiti cu un prosop de bucatarie, lasati pe foc mic  inca o ora. Aveti grija sa ajunga apa cel putin la jumatatea  borcanelor. Apoi se scot borcanele si se depoziteaza.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sim0na 1

22.07.2012, 13:48

Foarte bine arata! Probabil ca erau foarte coapte de ai pus asa putin zahar.

Lau 1

22.07.2012, 14:00

delicioasa

Maria68 1

22.07.2012, 18:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]