Gem de capsuni

de ela in Dulceata / Gem, 29 Mai 2011 | 6557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1plic gelfix 3:1,de la dr Oetker,
  • 1kg capsuni,
  • 1plic sare de lamaie dr Oetker,
  • 350gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Spalam capsunile si le punem intr-o sita la scurs.Le curatam coditele si le punem in robotul de bucatarie la maruntit.

Amestecam zaharul cu sarea de lamaie si plicul de gelfix si le punem peste capsuni,intr-o oala,la foc potrivit,amestecand mereu.Cu o spumiera luam spuma formata deasupra.Lasam pe foc 10minute de cand da primul clocot,amestecand continuu.Punem pe o farfurie o lingurita de gem pentru a verifica daca s-a inchegat.

Se toarna gemul in borcane mici,spalate si uscate(sterilizate) cu un polonic si o palnie pusa desupra borcanului.Dupa ce punem capacele,rasturnam borcanele si se lasa sa stea pe capac vreo 5minute pentru o mai buna omogenizareBorcanele se pot rasturna alternativ,de cateva ori,pt o buna omogenizare..Punem borcanele intr-o patura groasa si le acoperim,le lasam asa pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni in vasul roman