Gem de cirese amare

de katty in Dulceata / Gem, 21 Iun 2020 | 4217 vizualizari

 

Ador ciresele amare. Este putina munca la scos samburii caci, dupa cum stiti sunt destul de maruntele, dar rezultatul va merita efortul.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese amare
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese amare:

Spalam ciresele, le curatam de codite si eventuale frunze si le scurgem bine intr-o sita.

Scoatem samburii cu ajutorul unui aparat special.

Punem ciresele intr-o cratita, stoarcem deasupra zeama de lamaie si punem zaharul. Lasam vasul acoperit la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata pentru ca ciresele sa isi lase zeama.

Punem craticioara la foc mic si spumam cat este nevoie pana gemul este gata (siropul este legat). Punem gemul in borcane sterilizate in prealabil, asezam bine capacele si le acoperim cu prosoape pana se racesc.

Etichetam borcanele si le pastram in camara sau undeva unde sa nu le bata soarele.  

TIPS-URI

1

ciresele trebuie sa fie bine coapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem din caise si cu miez de nuca