Gem de gutui

de gabriela_aysondu in Dulceata / Gem, 23 Noi 2013 | 7080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gutui
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 300 g apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Spalam gutuile bine,le taiem pe jumatate si le scoatem samburii.

Punem apa si zaharul intr-o oala la foc mic.

Gutuile le dam prin razatoarea mare si le punem in oala,le fierbem la foc mic pana se inmoaie dar nu mai mult de 45 de min.

Punem zaharul vanilat ,zeama de la lamaie si punem gemul fierbinte in borcanele sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui