Gem de mere

de _Alina_ in Dulceata / Gem, 24 Sep 2013 | 32922 vizualizari

 

Aprovizionam serios camara cu bunatati.

 

INGREDIENTE

  • 2.900 g mere curatate de coaja si samburi
  • 1.300 g zahar tos
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere:

1. Merele curatate de coaja si samburi le dam prin robot.

2. Le punem impreuna cu zeama de lamaie la foc mic 10-15 minute.

3. Adaugam zaharul, amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade, merele se zdrobesc, iar gemul este inchegat.

4. Punem gemul fierbinte in borcane sterilizate, punem capacul, le rasturnam cu fundul in sus si le acoperim cu un prosop. Dupa ce se racesc le puteti depozita.

Ce v-am zis, e floare la ureche. :P

TIPS-URI

1

Ca sa fie totul clar, cantitatea de mere nu include coaja si semintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

24.09.2013, 15:57

Cleme )

Bya Ralu 1

24.09.2013, 17:19

ce bun trebe sa fie

RuxyRux 1

24.09.2013, 17:56

Ce-l iubesc! arata grozav!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de mere si pepene galben