Gem de prune

de kamy in Dulceata / Gem, 4 Oct 2011 | 4219 vizualizari

 

La gemul asta am pus kg la kg,dar tot nu stiu care-i gem si care-i dulceata...poate ca-i gem ca nu-s fructele intregi....nu stiu...in orice caz e super bun pentru clatite.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.prune bistritene bine coapte
  • 1 kg.zahar gelierzucker
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spala bine,se scot samburii si se fac pasta cu ajutorul robotului de bucatarie.Se adauga zaharul si se pun la foc iute 6-9 min maxim, amestecand incontinuu.Se pune in borcane,iar cand se racesc se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

daca doriti puteti pune in gem,la sfarsit,praf de scortisoara

2

m-am luat si eu dupa Gaby,ca sa vedeti mai bine ce culoare superba are.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu nuca