Gem de prune

de diaconta in Dulceata / Gem, 7 Sep 2012 | 6286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune bistriţene mari şi dulci
  • 750 gr zahar
  • O linguriţa scorţişoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spala,se scot sâmburii,se dau prin masina de tocat.Se pun la fiert fara zahar,se lasa  sa fiarba 5 minute,apoi se pune zaharul,se amesteca si se pune vasul sa fiarba în cuptor aproximativ  o ora si un sfert.La final se adauga scortisoara.

Se pune fierbinte in borcanele sterilizate,se închid borcanele cu capace,apoi se pun in cuptorul caldut pâna când se racesc.

Au iesit 6 borcane de 400 ml.

Mai simplu de atât nu se poate.

TIPS-URI

1

se pot adauga cateva picaturi de esenta de migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

laura_n 1

09.09.2012, 15:49

Dia, ce fain trebuie sa fie cu scortisoara! trebuie sa imi dai putin sa gust,eu ador scortisoara !

alldaycooking 1

20.09.2012, 20:14

am mai gasit ceva de "furat"! am voie?

diaconta 1

20.09.2012, 20:39

ai voie Nicol
iti dau dezlegare la tot ce crezi ca se potriveste

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara