Din visinele ramase de la prepararea siropului am facut un gem aromat si gustos .
Il folosesc la prepararea prajiturilor , cornurilor , haiosului si clatitelor .
Se pun visinele intr- un vas de inox cu fund dublu , se aseaza o plita pe ochiul aragazului pe care asezam vasul cu visine .
Se adauga zaharul daca dorim gemul mai dulce .
Amestecam din cand in cand , lasam sa fiarba incet .
Cand fierbe butonat adaugam conservantul , amestecam bine si mai lasam sa dea cateva clocote .
Punem intr-o farfurie o lingura cu gem si daca este bine legat si nu curge este gata de fiert .
Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate si se pune capacul .
Se aseaza intr-o ladita la dunt uscat pana a doua zi cand asezam borcanele in camara .
Pofta buna !!!
1
Vasul in care facem conservele trebuie sa fie cu fund dublu pentru a nu se lega .
2
Lingura cu care amestecam trebuie sa fie din lemn si sa o folosim numai in acest scop.
3
Fructele trebuie sa fie bine coapte si sanatoase .